ParkinsonNet

Asego Fysiotherapie Elsloo is aangesloten bij het ParkinsonNet.
ParkinsonNet is een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme.
De ziekte van Parkinson en parkinsonismen geeft vaak een diversiteit aan klachten zoals traagheid, beven, rigiditeit (stijfheid), pijn, depressiviteit, en in een later stadium freezing (het gevoel aan de grond genageld te staan), evenwichtsproblemen en vallen. Vanwege de complexiteit van de ziekte zijn er vaak veel zorgverleners betrokken en is het belangrijk dat de zorgverleners de behandelingen goed op elkaar afstemmen.
De zorgverleners in het ParkinsonNet (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diƫtisten, logopedisten, verpleegkundige, neurologen en psychologen) werken in de regio nauw met elkaar samen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij www.parkinsonnet.nl

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

Fysiotherapie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven bij patiƫnten met de ziekte van Parkinson.
De fysiotherapeut helpt u zo goed mogelijk te blijven bewegen in het dagelijks leven en op een verantwoorde manier actief te blijven.
Actief blijven en bewegen hebben een positieve uitwerking op de klachten en het verloop van de ziekte, en dragen bij aan het behoud van uw zelfstandigheid en algehele gezondheid.
In de vroege fase van de ziekte is de therapie gericht op het voorkomen van inactiviteit, het vermijden van angst voor bewegen of vallen, lichaamshouding en het verbeteren en/of onderhouden van uw conditie (spiersterkte, evenwicht, beweeglijkheid, algemene conditie).
In de middenfase, wanneer er meer problemen ontstaan met het uitvoeren van activiteiten en balans, richt de therapie zich op het oefenen van bewegingen zoals opstaan uit een stoel/bed en omrollen in bed, arm-hand functie, evenwicht bewaren en lopen.
We gaan met u op zoek naar een strategie waardoor de problematische activiteiten makkelijker en veiliger uitgevoerd kunnen worden.
De ziekte van Parkinson is een chronische indicatie. De behandelingen worden vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.