Noorse Medische Trainingstherapie

Asego betrekt u actief bij het oplossen van uw lichamelijke beperkingen en klachten. Door zélf te oefenen en te leren omgaan met uw lichaam in diverse situaties, zal er veel minder risico zijn omdat u eenvoudigweg belastbaarder wordt. Alles is erop gericht dat u inzicht krijgt in uw probleem en dat u – door een actieve instelling – zelf uw gezondheid kunt beïnvloeden.
Het is algemeen bekend dat ‘oefenen onder begeleiding’ effectiever is dan uitsluitend thuis oefenen. En zeker als de keuze en intensiteit van de oefeningen op maat kunnen worden gegeven. Dit is het geval bij Noorse Medische Trainingstherapie. Oefeningen kunnen zodanig individueel worden aangepast, dat die lichaamsregio en dat specifieke weefsel getraind wordt, die de klachten bij u veroorzaken.
Tijdens de therapie zult u o.a. oefeningen krijgen in de trainingsruimte die specifiek voor u zijn. Indien de therapeut het verantwoord vindt dat u alleen kunt oefenen, zal hij dat aangeven. U bent dan in de gelegenheid om zelfstandig 1 of 2 oefeningen voorafgaand aan de behandeling uit te voeren. Afhankelijk van aandoening, leeftijd, lichamelijke gesteldheid, enz. zal de intensiteit na een aantal keren worden aangepast.
Indien de pijnklachten naar de achtergrond verdwijnen en u wilt uw lichamelijke belastbaarheid van de betreffende lichaamsregio verbeteren, dan kunt u hier met de oefeningen (vaak 3 tot 5) zelfstandig doorgaan waarbij er toch monitoring blijft (aapassen intensiteit). Dit kan in de vorm van een strippenkaart. Voorwaarde is wel dat u 2 x – of 3 x wekelijks komt trainen op afspraak. Op die manier wordt het aantal fysiotherapeutische behandelingen vanuit de aanvullende verzekering niet aangesproken (belangrijk voor mensen met een beperkte aanvullende verzekering) en verhoogt u uw lichamelijke gezondheid. Fysiotherapeutische begeleiding kunt u op die manier reserveren voor pijnklachten die op een ander moment mogelijk optreden.
De kosten van een strippenkaart zijn minimaal gehouden, namelijk:
 • 12-strippenkaart 3,50 euro per keer

  € 42,00
  (geldig 4 weken, maximaal 6 weken)
 • 24-strippenkaart 3,25 euro per keer

  € 78,00
  (geldig 8 weken, maximaal 12 weken)
 • 40-strippenkaart 3,00 euro per keer

  € 120,00
  (geldig 13 weken, maximaal 23 weken)
U kunt vrijblijvend bij ons terecht voor verdere informatie.