Massages

Massages hebben een ontspannende werking op zowel lichaam als geest. Tijdens en na een massage kunt u alle stress loslaten en ervaart u een compleet gevoel van rust en welzijn. Elke massage heeft een eigen uitwerking.
Massages zorgen niet alleen voor innerlijke rust, maar ook voor uw lichamelijke welzijn. Massages kunnen blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk en andere spanningen wegnemen. Na afloop van een massage bij Asego voelt u zich als herboren!

Ontspanningsmassage

Het hoge tempo waarin wij leven zorgt voor toenemende spanningen. De stress die dat met zich meebrengt vergt veel van ons lichaam én onze geest. Dit kost energie en veroorzaakt op den duur vermoeidheid, stijfheid, pijn en doorbloedingsstoornissen. Bovendien werken mensen steeds vaker langdurig in dezelfde houding. Dit kan leiden tot onder andere spanning en stijfheid in de spieren en gewrichten, RSI (bijv. de zogenaamde muisarm), hoofdpijn, nekkrampen, rugklachten en ook lusteloosheid, versnelde hartslag en slapeloosheid.
Bij een ontspanningsmassage wordt u op een lichte manier gemasseerd. Alle opgebouwde spanningen worden weggenomen. Uw lichaam en geest komen volledig tot rust, zodat u met vernieuwde kracht en frisse energie verder kunt. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van een mengsel van verschillende etherische oliën, die allemaal een eigen werking hebben. Afhankelijk van uw wensen en uw klachten wordt dit mengsel op maat klaargemaakt. Na afloop voelt u zich als herboren.

Tarief

 • Ontspanningsmassage 60 minuten

  € 36,00
 • Ontspanningsmassage 30 minuten

  € 21,00

Sportmassage

Sportmassage is een massage speciaal voor sporters. Het bevordert het herstel, voorkomt sportblessures en het draagt bij tot een meer effectieve training en een betere sportprestatie.
Sportmassage kan op vier momenten toegepast worden:
 • Één of enkele dagen na een training of wedstrijd.
 • Voorafgaand aan een sportieve activiteit, waarbij deze onderdeel van de warming-up is.
 • Tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een toernooi of estafette.
 • Direct — als onderdeel van de cooling-down — of binnen enkele uren na een sportieve activiteit.
Vóór het leveren van een prestatie moet het lichaam in de “prestatiestand” gebracht worden. Dit doet u door middel van een warming-up. Een sportmassage kan een warming-up niet vervangen, maar er wel een onderdeel van zijn. De spieren moeten onder meer op de juiste spierspanning worden gebracht en beter doorbloed worden. Deels kan dit met behulp van een sportmassage. Een voorbereidende sportmassage kan door sporters, naast de fysieke voorbereiding, ook gebruikt worden om zich mentaal voor te bereiden op de te leveren sportieve prestatie. Na de sportieve activiteit is het doel van de sportmassage tegengesteld: de spieren moeten dan weer tot ontspanning gebracht worden. De sportmasseur past handgrepen, tempo en dosering van de sportmassage toe afhankelijk van het doel en de toestand van de spieren.

Ontspanning – Preventieve sportmassage

Het komt te vaak voor dat het leed reeds geleden is als men de hulp van een fysiotherapeut inroept. Blessures zijn dan ook meestal het gevolg van het niet goed op peil houden van de conditie van uw lichaam of het niet treffen van een goede voorbereiding voor het sporten. Ook kunnen deze worden veroorzaakt door een voortdurende overbelasting zonder volledig herstel. Of u nu sport op recreatief niveau of hoger, een regelmatige massage draagt bij aan hogere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door en ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.
Wij onderkennen twee soorten preventieve massage:
 • Conditie-sportmassage.
 • Intensieve sportmassage.

Conditie-sportmassage

Deze sportmassage is gericht op het onderhouden van de conditie van uw spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt.

Intensieve sportmassage

Sportmassage/verzorging voor de topsporter op elk niveau! Als u vooruitgang in uw sport wilt boeken heeft u te maken met een wankel evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Uw lichaam weet zich in de regel snel aan te passen aan steeds hogere belasting bij een progressieve trainingsvorm, maar overschrijding van de belastbaarheid dient zich helaas aan in de vorm van spierscheuringen of verrekkingen van de ligamenten en geeft een terugval in uw progressie. Leren te accepteren wat de belastbaarheid van uw lichaam is, is vaak moeilijker dan de grens van die belastbaarheid te overschrijden.
Bij een intensieve begeleiding kijken wij naar uw statiek, voeren wij functietesten uit, masseren wij met verschillende technieken en intensiteit en adviseren wij u in het juist uitvoeren van uw warming-up en cooling-down op uw belastbare niveau. Ook voor het aanleggen en aanschaf van sporttapes bent u bij ons het juiste adres.

Wat is spierpijn?

Spierpijn na een training betekent dat u een belasting bent aangegaan, die hoger was dan u belastbaarheid en is veroorzaakt door microscopische kleine scheurjes in uw spierweefsel. uw lichaam reageert hierop als een ontstekingsreactie, houdt lokaal extra vocht vast (schijnhypertrofie) en de bewegingen zijn minder gecoördineerd en licht beperkt.
Eigenlijk is een gezonde vorm van spierpijn een teken van vooruitgang, uw lichaam herstelt zich vrij snel (één à twee dagen). Zelfs zo goed dat u bij de volgende belasting met meer weerstand kunt trainen (supercompensatie). Hiervan kunt u gebruik maken bij een progressieve training.
Houd er wel rekening mee dat u 2 dagen herstel voor elke spiergroep in acht neemt en voldoende water drinkt om de afvalstoffen snel af te kunnen voeren.
Verder kunt u mild rekken of zich laten masseren (zie preventieve massage).
Voortdurende overbelasting zonder volledig herstel kan blessures tot gevolg hebben.

Tarieven

Het tarief voor een ontspanningsmassage bedraagt:
 • Ontspanningsmassage 60 minuten

  € 36,00
 • Ontspanningsmassage 30 minuten

  € 21,00
 • Sportmassage 30 minuten

  € 22,50